Szőlős-mákos minimuffin

Szőlős-mákos minimuffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A nedves keverékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 pohár joghurt

A száraz keverékhez:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. darált mák

A tetejére:

  • 3 ek. mascarpone
  • 1 fürt kékszőlő
  • 1 fürt fehérszőlő
  • 1 kk. porcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 140 fokra. Külön-külön összekeverem a száraz részt és a nedves részt, majd a nedves részhez hozzáöntöm a szárazat.

A muffintepsi horpadásait kibélelem muffinpapírral, és belekanalazom a masszát. 140 fokon sütötjük 15 percig.

Amíg sül, addig a tetejére elkészítem a krémet. 3 evőkanál mascarponét összekeverek majdnem 1 deci musttal. Teszek hozzá még 1 kávéskanál porcukrot is. Pár szem fehérszőlőt apró darabokra vágva hozzákeverek a krémhez.

Amikor a muffinok megsültek, megvárom, hogy kihűljenek, majd a tetejükre kanalazok a mascarponés krémből. Végül egy szőlőszemmel díszítem.

Neked ajánljuk