Szőlős krémes

Szőlős krémes

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3-4 tojás (a kisebb méretű tepsihez 3, a közepeshez 4 tojás kell)
  • 100 g búzaliszt
  • 100 g dió vagy mogyoró
  • 150 g porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 tasak vaníliás puding
  • 4-4,5 dl tej
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 200 g szőlő

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük, aki akarja, ki is magozhatja. Néhány szemet félretesszük a díszítéshez, a többit félbevágjuk.

A sütőt 180 fokra (légkeveréses üzemmódban 160 fokra) előmelegítjük.

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a dióval elkeverjük és a tojásos masszához adjuk. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, a tetejét elsimítjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.

A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A kész pudinghoz hozzákeverjük a szőlőszemeket és a már kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük.

A süteményt 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

Tipp: Ha a szőlőszemeket megforgatjuk kristálycukorban, akkor olyan lesz, mintha vízcseppek csillognának rajta. Nagyon jól mutat.

A receptet Takács Aliz küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk