Szőlős kacsacombok dominóburgonyával

Szőlős kacsacombok dominóburgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg fehér szőlő
  • 15 dkg piros szőlő

a dominóburgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 4 szál friss majoránna
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

Az egész család imádni fogja. A szülők fogyaszthatják fehérborral, a gyerekeknek pedig itt az alkalom, hogy ízletes mustot igyanak.

A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, leszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a rozmaringleveleket apróra vágjuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A combok húsos részét bedörzsöljük a fokhagymával meg a rozmaringgal és forró serpenyőben, bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük. Bőrös felükkel felfelé tepsibe áttesszük, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, aláöntjük a bort és 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 1-1,5 óra alatt háromnegyed puhára pároljuk.

Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. A körethez a burgonyákat meghámozzuk, éles késsel tégla alakú darabokra vágjuk, ezekből fél centi vastag szeleteket, dominókat vágunk és sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük. (A leeső szélekből készítsünk tört burgonyát vagy burgonyapürét.) A majoránnát felaprítjuk.

Ha letelt az idő, a húsról levesszük a fóliát, mellészórjuk a szőlőt és a visszatolva a sütőbe, 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

A felforrósított vajon megfuttatjuk a majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét. Tálaláskor tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot és körbelocsoljuk a szőlős szafttal. Forrón kínáljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk