Szőlős-diós muffin

Szőlős-diós muffin

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 fürt otelló szőlő
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 kk. sütőpor
  • 2 marék darált dió
  • 1,5 ek. kékfrankos rozé

Elkészítés:

A szőlőszemeket turmixxal pépesítejük, majd leszűrjük és a levét is megtartjuk.

Összedolgozzuk a liszet, a szőlőpépet, tojást, cukrot, margarint, diót és borral, illetve szőlőlével lágyítjuk a tésztát.

A muffintésztát szilikonos muffinformákba adagoljuk.

180 fokos sütőben készre sütjük az édességet és ízlés szerint díszíthetjük.

Neked ajánljuk