Szőlős-diós kelbimbó rozé kacsamellel

Szőlős-diós kelbimbó rozé kacsamellel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 lilahagyma
  • 5 dkg bacon
  • 40 dkg kelbimbó
  • 15 dkg piros szőlő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg dió
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 4 darab kacsamell
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dkg bacon
  • 40 dkg kelbimbó
  • 15 dkg piros szőlő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg dió
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 4 darab kacsamell

Elkészítés:

A lilahagymát meghámozzuk, a baconnal együtt felcsíkozzuk. A kelbimbót és szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk.

Serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a bacont, pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Kevergetés után jöhet bele a kelbimbó, és további 10 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A pirítás végén belekeverjük a diót. Félretesszük.

A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk kockára – csak a húsig vágjuk be –, és forró serpenyőben először a bőrös felén elkezdjük sütni. Nem kell alá olaj! Sőt, a kisülő zsírt kanalazzuk le! Ne mozgassuk a húst, amikor a bőr, szépen megpirult (kb. 2 perc), megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik oldalát is (szintén 2 perc). Sütés közben sózzuk, borsozzuk.

Hőálló tálra tesszük, és fóliával letakarva 5-7 percre 180 °C-os sütőbe toljuk. Miután kivettük, pár percig letakarva pihentetjük a húst, mielőtt felszeljük. A zöldségeket kínáljuk hozzá.

Tipp: A kacsamell akkor az igazi, ha belseje még kissé rózsaszín. A pirítása csupán pár percet vesz igénybe, de a pihentetést ne hagyjuk el!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár Azt gondolnánk, ez egy bonyolult étel – de nagyon egyszerű!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti