Szőlős csiga

Szőlős csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg othello szőlő
  • 5 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj

A citrommázhoz:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • pár kanál porcukor
  • citromlé

Elkészítés:

Kikeverem a tojást, cukrokat, olvasztott vajat, tejet és enyhén sós liszttel, élesztővel dolgozom össze.

A dagasztott tésztát melegebb helyen kelesztem 1 órát.

Lisztezett felületen téglalappá nyújtom.

Cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat vegyítek.

A lapot olvasztott vajjal kenem, megszórom a cukros keverékkel, szőlőszemekkel és feltekerve 8 darabra szelem.

Sütőpapíros tortaformába rakom a csigákat, egymás mellé.

Lefedve még 30 percet kelesztem és közepes hőfokon sütöm 30-35 percet.

A mázhoz a cukrokat citromlével keverem, majd a langyosra hűlt csigákat bevonom vele.

Neked ajánljuk