Szőlős birskörte lekvár

Szőlős birskörte lekvár
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • szőlő
  • citrom frissen facsart leve
  • birskörte
  • gyümölcspép kilogrammonként 30 dkg cukor
  • szőlő
  • citrom
  • birskörte
  • cukor

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a birskörtét meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Lábasba rakjuk a gyümölcsöket, ízlés szerint meglocsoljuk a citrom levével és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Puhára főzzük, majd szitán vagy paradicsompasszírozón áttörjük, minden kilónyi péphez 30 dkg cukrot veszünk és ezzel sűrűre főzzük.

Üvegekbe kanalazzuk, lekötjük, és száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Putóczki Gáborné küldte be. Köszönjük!