Szőlős, barackos rétestekercs

Szőlős, barackos rétestekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg őszibarack
  • 50 dkg szőlő
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál Rama sütőmargarin
  • 4 lapos réteslap
  • 1 tojás
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • 50 dkg őszibarack
  • 50 dkg szőlő
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál Rama sütőmargarin
  • 4 lapos réteslap
  • 1 tojás
  • tejszínhab

Elkészítés:

Finom meleg sütemény, a hűvös őszi délutánokra.

Mindenki szereti a házi rétest, ami frissen, még melegen a legfinomabb. Most őszi gyümölcsökből is elkészíthetjük. Ne féljünk kombinálni, mert az ízvilág, amit a gyümölcsök elegye ad, ellenállhatatlanná teszi ezt az egyszerű süteményt.

A gyümölcsöket megmossuk, a barackot meghámozzuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk.

A barackot összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékokat pedig a szőlővel.
A margarint megolvasztjuk.

A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az olvasztott margarinnal. Az egyik szélénél a barackos, míg a vele szemközti szélénél a szőlős tölteléket simítjuk el.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A rétes barackos részét feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással.

A rétest papírozott sütőlemezre tesszük, és 200 C-fokra előmelegített sütőben 25-30 percen át sütjük, majd kivéve pihentetjük. Szeleteljük, középre tejszínhabot nyomunk, és tálaljuk