Szőlőlekvár

Szőlőlekvár
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 kg otelló szőlő
  • 1 db citrom
  • 60 dkg kristálycukor
  • 40 dkg 2:1-es befőzőcukor (pektines)
  • 2 kg otelló szőlő
  • 1 db citrom
  • 60 dkg kristálycukor
  • 40 dkg 2:1-es befőzőcukor (pektines)

Elkészítés:

A megmosott szőlőt leszemezzük. Rácsavarjuk a citrom levét, beletesszük a jól megmosott héját is. Föltesszük főni.

Ha megfőtt, literes adagokban 15-20 másodpercig turmixoljuk, majd fakanállal kevergetve átnyomjuk a tésztaszűrőn, a magokat és a citromhéjat kidobjuk.

A pépet visszatesszük a tűzre, és amikor megint forr, hozzáadjuk a cukrot, majd a befőzőcukrot. Azzal már csak öt percig rotyog, közben leszedjük a habját.

Tiszta, kifőzött üvegekbe töltjük, fejre állítjuk, egy éjszakát dunsztoljuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!