Szőlőkrém mákos habbal

Szőlőkrém mákos habbal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4-6 pohárhoz:

  • 1 kg othello szőlő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • méz
  • őrölt fahéj

Valamint:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek. mák
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A szőlőszemeket leturmixolom, majd serpenyőben pár percet főzöm és átpasszírozom.

A levét visszöntöm a serpenyőbe és ízesítem, így főzve pár percet. Kis vízben oldott keményítővel kevergetve sűrítem és poharakba adagolva hagyom kihűlni.

A krémhez kissé megpirítom a mákot, 1-2 perc alatt. A mascarponét kikeverem porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal ízlés szerint, végül felvert tejszínt forgatok hozzá és mehet bele a mák.

A mákos krémet a szőlőre halmozom és a tetejét szőlőszemekkel díszítem.

Hűtőbe téve hagyom dermedni a pohárkrémet.

Neked ajánljuk