Hozzávalók:
  • 20 dkg borjúhús
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 1 pár virsli
  • 50 dkg csont
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg uborka
  • 4 dkg olajbogyó
  • 2 dkg kapribogyó
  • 1 sűrített paradicsom
  • 5 dkg zsír
  • 1/4 citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 babérlevél
  • kapor
  • petrezselyem
  • egész bors
  • 20 dkg borjúhús
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 1 pár virsli
  • 50 dkg csont
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg uborka
  • 4 dkg olajbogyó
  • 2 dkg kapribogyó
  • 1 sűrített paradicsom
  • 5 dkg zsír
  • 1/4 citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 babérlevél
  • kapor
  • petrezselyem
  • egész bors

Szoljanka

Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A húst és a csontot másfél liter vízben megfőzöm.

A megtisztított, félkarikákra vágott hagymát zsíron megpárolom, hozzáadom a sűrített paradicsomot, együtt még néhány percig hevítem, majd beleteszem a leszűrt húslébe.

Hozzáadom a leveshez a megtisztított, kis kockákra vágott uborkát, majd négy-öt perces forralás után a babérlevelet, az egész borsot, a megfőzött és apróra vágott húsféléket, a kapribogyót, az olajbogyók nagyobbik felét, megsózom, és együtt még négy-öt percig főzöm.

Tálaláskor beleteszem a maradék olajbogyót, a tejfölt, az apróra vágott kaprot és petrezselymet, végül a vékonyra szeletelt citromot.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti