Szláv krémes

Szláv krémes
Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg leveles tészta
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál dió
  • 1 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg leveles tészta
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál dió
  • 1 evőkanál kakaó
  • 45 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:



Sodorjunk a leveles tésztából 2 db sütőlap nagyságú lapot!

Süssük meg 200 fokon!

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd tegyük hozzá a sütőporos lisztet, a diót és a kakaót!
Keverjük össze, majd forgassuk bele a tojásfehérjehabot!
Süssük meg!

Főzzük péppé a tejet a liszttel, majd hűtsük ki!
Keverjük habosra a porcukrot a vajjal és a vaníliás cukorral!
Keverjük bele a pépbe!

Az egyik leveles tésztalap sima oldala kerüljön alulra, erre pedig kenjük rá a krém felét!
Erre a diós piskóta, majd a krém másik fele jön.
Fedjük le a másik leveles tésztalappal!

Hűtsük ki, majd szórjuk meg porcukorral!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti