Szívtorta

Szívtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál keserű kakaó
  • 2 evőkanál víz
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • csipet só

a tetejére:

  • 2,5 dl cukrász tejszín
  • 2 db lap zselé
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál balzsam ecet
  • dekor cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikavarjuk.

A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet, összekeverjük, majd teszünk bele 2-3 kanállal a tojásfehérje habból, és fellazítjuk a masszát (ilyenkor bátran keverhetjük a habbal). Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk hozzá, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába. Egy szív alakú sütőformát kikenünk olajjal, beleteszünk egy formára vágott sütőpapírt, és ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15-18 perc alatt megsütjük (tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztos átsült-e.) Rácson hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a torta, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral és balzsam ecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk.

A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk, úgy, hogy langyosra felmelegítjük és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük apránként az erdei gyümölcs sűrű levét – így szép rózsaszín lesz a tejszínünk, és pikáns ízű. A kihűlt torta tetejére simítjuk, fehér tejszín rózsákkal és dekor cukorral díszítjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk