Szívpogácsa

Szívpogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 1 dl kefir
  • *

a kenéshez:

  • 1 felvert tojás
  • *

a szóráshoz:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 1 dl kefir
  • *
  • 1 felvert tojás
  • *
  • 1 evőkanál egész köménymag
  • 8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belerakjuk a hideg margarint, összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Megszórjuk a tetejét liszttel, letakarjuk konyharuhával és30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel beirdaljuk és szív alakú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és az egész köménymaggal. 20 percig újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolju és 25-30 perc alatt szép piros ropogósra sütjük.

Neked ajánljuk