Szivárvány szelet

Szivárvány szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • kevés kakaópor
  • piros ételszínezék

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • másfél csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

a tetejére:

  • tortabevonó
  • színes cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. A nagyobb részhez adjuk a kakaót, a kisebbhez kevés piros ételszínezéket, így rózsaszín lesz majd. Sütőpapírral bélelt tepsiben így három lapot sütünk.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd amikor már kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a cukrokat.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét csokimázzal, színes cukorral díszítjük.

A receptet Domokosné Nagy Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk