Szivárvány szelet

Szivárvány szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • kevés kakaópor
  • piros ételszínezék
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • másfél csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • tortabevonó
  • színes cukor
  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • kevés kakaópor
  • piros ételszínezék
  • 5 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • tortabevonó
  • színes cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. A nagyobb részhez adjuk a kakaót, a kisebbhez kevés piros ételszínezéket, így rózsaszín lesz majd. Sütőpapírral bélelt tepsiben így három lapot sütünk.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd amikor már kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a cukrokat.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét csokimázzal, színes cukorral díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokosné Nagy Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti