Szív alakú Raffaello torta

Szív alakú Raffaello torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dl habtejszín

a díszítéshez:

  • 1 tasak gyümölcskocsonya por

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatosan keverés mellett a tojások sárgáját. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és lassan összeforgatjuk.

Vajjal kikent, liszttel meghintett, szív alakú tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült és kihűlt, kivesszük a kapcsos formából, és kettévágjuk.

A krémhez a kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, és félretesszük. A maradék 2 dl tejet, a 2 db tojássárgáját, cukrot és a pudingporokat csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel. Ezzel a krémmel betöltjük a tortát, és kívülről is bevonjuk.

A díszítéshez a gyümölcskocsonyaport a csomagoláson lévő utasítás szerint felfőzzük, egy kisebb tepsibe öntjük. Miután megszilárdult, szív alakú kiszúróval kiszurkáljuk, és körbetesszük vele a tortát. A közepébe teszünk egy nagyobb szívet, és körberakhatjuk ostyavirágokkal.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk