Színes zöldségtorta gombafasírttal

Színes zöldségtorta gombafasírttal
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A zöldségtortához:
  • 1 kisebb kínai kel
  • 1 db kisebb karfiol
  • 1 db brokkoli
  • 1 db karalábé
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • A gombafasírthoz (9 db lesz belőle):
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • 1,5 evőkanál rizsliszt
  • 1 db tojás
  • 1 marék zellerzöld
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • 1 kisebb kínai kel
  • 1 db kisebb karfiol
  • 1 db brokkoli
  • 1 db karalábé
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • 1,5 evőkanál rizsliszt
  • 1 db tojás
  • 1 marék zellerzöld
  • olaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A zöldségeket sós vízben megfőzzük. A kínai kelből leszedünk 12 levelet, és sós vízben azt is pár percig főzzük. A megfőtt zöldségekből a répákat és a karalábét lereszeljük.

Előkészítünk egy kapcsos tortaformát, vajjal kikenjük, és körberakjuk 10 db kínai kel levéllel. Alulra a brokkolit nyomkodjuk, erre jön a fehér színű zöldségkeverék, majd a sárgarépa reszelék. Jól nyomkodjuk le, és óvatosan megfordítva a levét öntsük le róla.

Egy bögrében a rizslisztet a tojással, a borssal és a szerecsendióval elkeverjük, 1 dl tejet adunk hozzá és a zöldségtortánkra öntjük, villával megszurkáljuk. Ráhajtjuk a levelek kiálló részét, betakarjuk a megmaradt levéllel.

Előmelegített (190 fokos) sütőben kb. 1 órát sütjük.

A gombákat megpucoljuk, egészen apró darabokra vágjuk, a hagymát szintén, és kevés olajon, megsózva és a zellerlevelet is hozzáadva addig pároljuk, míg a levét elveszti. Ezután átöntjük egy másik tálba, megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, adunk hozzá tojást, rizslisztet, fokhagymát és fűszereket. Zsemlemorzsába kanalazzuk, kézzel megformázzuk, és olajban kisütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti