Színes zöldbab fetával

Színes zöldbab fetával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 1 fej fehér hagyma
  • 50 dkg zsenge zöldbab
  • 1-1 kisebb sárga, piros, zöld kaliforniai paprika
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej fehér hagyma
  • 50 dkg zsenge zöldbab
  • 1-1 kisebb sárga, piros, zöld kaliforniai paprika
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldbab két végét levágjuk, a babot megmossuk, és 3 centis darabokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és csíkokra metéljük. Az olívabogyót lecsepegtetjük, felkarikázzuk, a feta sajtot kisebb kockákra daraboljuk, a petrezselymet felaprítjuk.

A hagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a zöldbabot, a paprikacsíkokat és félig öntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az olívabogyót, a fetakockákat, a petrezselymet, ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk, és készre pároljuk, hogy a zöldségek kicsit roppanósak maradjanak. Forrón tálaljuk és friss bagettet vagy kenyeret kínálhatunk hozzá.

Tipp: Amikor a feta sajtot a raguhoz adtuk, már ne keverjük kanállal, csak rázogassuk, hogy a fetát ne törjük szét.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti