Színes szűzpecsenye

Színes szűzpecsenye

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg lila burgonya
  • 80 dkg sertésszűz
  • *

a páchoz:

  • 5 dkg gyömbér
  • 2 mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 csípős paprika / chili
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál szegfűbors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál reszelt szerecsendió
  • *

a szószhoz:

  • 10 dkg friss ananász
  • 1 kis piros húsú paprika
  • 1 chili
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál frissen felaprított koriander
  • 1 lime leve

Elkészítés:

A páchoz a gyömbért, a mogyoróhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. Turmixgépben sima péppé mixeljük az olajat a mogyoróhagymával, a fokhagymával, a chilivel, a szójaszósszal, a citromlével, a barna cukorral, a szegfűborssal, a kakukkfűvel, a szerecsendióval, a gyömbérrel, kevés sóval, borssal. Tálba tesszük.

A húst 2 cm széles szeletekre vágjuk, a pácba forgatjuk, lefedjük, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a szószhoz az ananászt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A paprikákat megmossuk, hasonló darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az ananászt összekeverjük a paprikákkal, a hagymákkal, a korianderrel, megsózzuk, és meglocsoljuk a lime levével. Hűtőbe tesszük.

A lilaburgonyát megmossuk, héjasól kb. 10 percig főzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, és 2 cm vastag karikákra vágjuk.

A grillt előmelegítjük. A húst kivesszük a pácból, a grillrácsra tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk. Mindkét oldalát legalább 10-10 percig sütjük. Tányérra szedjük, és pár percig pihenni hagyjuk. A hús mellett a grillrácson megsütjük a lilaburgonyát is. A húst a burgonyával és a szósszal tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek