Színes szelet

Színes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 puncs pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 karamellás pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • a mázhoz:
  • 40 g főzés nélküli puncs pudingpor
  • 1 evőkanál tej
  • 9 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 puncs pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 karamellás pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 40 g főzés nélküli puncs pudingpor
  • 1 evőkanál tej
  • 9 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre vágjuk, cipót formázunk belőle, majd egymás után egy sütőpapírral lefedett 34x23 cm -es tepsi hátoldalán világosra sütjük – 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc tésztánként.

A pudingokat a cukros tejben felfőzzük, majd melegen beletesszük a margarint és elkeverjük. A lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel.

A máz hozzávalóit egy fém tálban vízgőz felé tesszük. Addig keverjük, amíg besűrűsödik a máz, majd gyors mozdulatokkal a sütemény tetejére öntjük és széthúzzuk rajta. (Vigyázzunk, mert gyorsan köt!)

Pár óra múlva már szeletelhetjük is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!