Színes spárgás tészta

Színes spárgás tészta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 dkg cékla
  • 5 dkg spenót
  • 2 szál zöldhagyma
  • 8 tojássárga
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl fehér bor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg zsíros natúr krémsajt
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 dkg kurkuma
  • 1 ek. keményítő
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A céklát 1 órán át főzöm vízben, 1 ek. cukorral és 1 tk. sóval, majd meghámozva leturmixolom és kifacsarom.

A spenótot sós vízzel forrázom, szódabikarbónát adok hozzá és ezt is leturmixolom, kifacsarom.

Kikeverem a 2 tojást, 3 ek. olajat, sót és 3 felé veszem, majd egyikbe a spenótot, másikba a céklát rakom.

A kétféle lisztet összekeverve felosztom 10-15-15 dkg arányba és a több kerül a céklához, illetve a speóthoz.

A maradék tizet, a harmadik tojással és kurkuával dolgozom össze és 1 órát pihentetem.

A fás végeit levágva megfőzöm ropogósra a spárgát, majd hideg vízzel öblítve feldarabolom.

Forró vajon dinsztelem a zöldhagymával és borral felöntve párolom.

Mehet bele a tejszín, kempingsajt, só, bors, vízben oldott keményítő.

A maradék olajjal turmixolt petrezselymet is hozzáadom.

Lisztezett felületen kinyújtom a tésztákat és egymásra rétegezve felcsíkozom őket vékonyra.

Forró vízben kifőzöm és leszűrve, a spárgás raguval tálalom.

Neked ajánljuk