Színes saláta szezámmaggal

Színes saláta szezámmaggal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szem burgonya
  • 2 db kivi
  • 1 evőkanál fehér szezámmag
  • 2 db alma
  • 8 szem retek
  • 1 ek fekete szezámmag
  • *

az öntethez:

  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • fél citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, héjában puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A kivit megpucoljuk, és hasonló vastagon felkarikázzuk. Az almát és a retket megmossuk, megszárítjuk és felszeleteljük.

Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, lezárjuk, alaposan összerázzuk.

A zöldségeket szépen elrendezzük egy tálon, ráöntjük az öntetet, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk mindkét szezámmaggal.

Tipp: A szezámmagokat, zsiradék nélkül pirítsuk meg kissé egy serpenyőben, így szórjuk a salátára. Ettől még jobban érezzük majd az aromájukat.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk