Színes saláta szezámmaggal

Színes saláta szezámmaggal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szem burgonya
  • 2 db kivi
  • 1 evőkanál fehér szezámmag
  • 2 db alma
  • 8 szem retek
  • 1 ek fekete szezámmag
  • *
  • az öntethez:
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • fél citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 4 db burgonya
  • 2 db kivi
  • 1 evőkanál fehér szezámmag
  • 2 db alma
  • 8 szem retek
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • fél db citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, héjában puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A kivit megpucoljuk, és hasonló vastagon felkarikázzuk. Az almát és a retket megmossuk, megszárítjuk és felszeleteljük.

Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, lezárjuk, alaposan összerázzuk.

A zöldségeket szépen elrendezzük egy tálon, ráöntjük az öntetet, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk mindkét szezámmaggal.

Tipp: A szezámmagokat, zsiradék nélkül pirítsuk meg kissé egy serpenyőben, így szórjuk a salátára. Ettől még jobban érezzük majd az aromájukat.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti