Színes kalács

Színes kalács
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 250 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 citrom reszelt héja
  • ételszínezék (piros, zöld)
  • cukrozatlan kakaópor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 500 g liszt
  • 250 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 citrom reszelt héja
  • ételszínezék (piros, zöld)
  • cukrozatlan kakaópor
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet és bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk a vajat is. Jól átgyúrjuk, majd négy részre osztjuk.

Három tésztadarabot egyenként megszínezünk, piros ételszínezékkel, pirossal, majd a kakaóporral. Külön-külön meleg helyen letakarva kelesztjük 40 percig.

A megkelt tésztákat egyenlő hosszúságúra sodorjuk, és négyes fonattal összefonjuk. Ezután a tepsibe helyezzük és kelni hagyjuk még 30 percig.

A tojást lazán felverjük és megkenjük vele a megkelt kalács tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kihűlt állapotban, felszeletelve fogyasztjuk lekvárral, vajjal, mogyorókrémmel vagy amivel csak szeretnénk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti