Színes hústekercs apró galuskával

Színes hústekercs apró galuskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 sertésszűz (kb. 70 dkg)
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 3 szál zöldhagyma zöld része
  • 2-3 evőkanál magos mustár
  • 25 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál. szezámmag
  • 2 evőkanál vaj
  • a galuskához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 sertésszűz (kb. 70 dkg)
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 3 szál zöldhagyma zöld része
  • 2-3 evőkanál magos mustár
  • 25 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál. szezámmag
  • 2 evőkanál vaj
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, megmossuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát apróra vágjuk. A zöldhagymaszárakat is finomra vágjuk. A húst éles késsel a két szélén bevágva nagy lappá kiterítjük. Megkenjük a mustárral, megszórjuk a paprikával és a hagymával, majd gazdagon a parmezánnal. Feltekerjük, fogvájóval megtűzzük, majd szezámmagban megforgatjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húsra kérget sütünk. Tepsibe áttesszük, aláöntünk bő 1 dl vizet, és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a fogvájókat kihúzzuk, és a szűzpecsenyét szeleteljük.

Közben a galuskához nagy lábosban vizet forralunk. A lisztet simára keverjük a tojássokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy galuskasűrűségű (nem túl folyékony) masszát kapjunk. A forró, sós vízbe apró tésztadarabkákat szaggatunk, majd feljött a víz felszínére, leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. A felforrósított vajjal elkeverjük. A szűzpecsenyét meglocsoljuk a levével, és a galuskával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti