Színes dinnyetorta sajtkrémes túróval

Színes dinnyetorta sajtkrémes túróval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 250 g túró
  • 250 g szarvasi mascarpone
  • 450 g tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy vagy vanília aroma kivonat)
  • csipet só
  • 25 kockára vágott kimagozott sárga bélű görögdinnye
  • 25 dkg piros bélű görögdinnye
  • 1 csomag zselé fix
  • 1 csomag fehér tortazselé por
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 250 g túró
  • 250 g szarvasi mascarpone
  • 450 g tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy vagy vanília aroma kivonat)
  • csipet
  • 25 kockára vágott kimagozott sárga bélű görögdinnye
  • 25 dkg piros bélű görögdinnye
  • 1 csomag zselé fix
  • 1 csomag fehér tortazselé por
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

Egy 26 cm-es tortaformát olajjal kikenünk, majd sütőpírral kibéleljük az alját.

A darált kekszre ráöntjük az olvasztott vajat, összegyúrjuk, majd egy kanál háta segítségével a tortaformába nyomkodjuk.

Egy tálba öntjük a túrót, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sajtkrémet, a zselé fixet, a pudingport, a csipet sót és a cukrot. Habverővel simára keverjük, majd a kekszes alapra simítjuk és hűtőben hagyjuk megdermedni.

Ha megdermedt a sajtkrémes túrótortánk, akkor kirakjuk a tetejét a lecsepegtetett dinnye kockákkal.

A tejére elkészítjük a fehér tortabevonót. A tortaport 250 ml hideg vízzel elkeverjük és a 2 evőkanál cukorral és felfőzzük – addig, amíg felforr. Hűlni hagyjuk, közben többször megkeverjük, ha elkezd sűrűsödni, akkor a torta közepébe öntjük. Szépen szétfolyik a torta tetején.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti