Elkészítés:
A cukorral és langyos tejjel felfuttatom az élesztőt. A vajat elmorzsolom a liszttel, és a többi összetevővel tésztát gyúrok belöle. A tésztát 20 percig kelesztem, majd átgyúrom, és még 40 percig kelesztem.
Ezután kinyújtom ujjnyi vastagra, és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdosom. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom,majd a tepsire teszem. Pihentetem 10 percet, majd felvert egész tojással lekenem és reszelt sajtot szórok rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Kategóriák
magyar
,
vegetáriánus
,
falatkák/tapas
,
klasszikus
,
házias
,
buli
,
társaság
,
apero
,
közepesen költséges
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
előétel
,
aprósütemény
,
pogácsa
,
sajtos