Szilveszteri malacka

Szilveszteri malacka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg kristálycukor
  • 17 dkg durvára darált dió

díszítéshez:

  • 3 tojásfehérje
  • porcukor

Elkészítés:

A grillázs elkészítéséhez először a kristálycukrot méz állag eléréséig olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a durvára darált diót. Egy kis kevergetés után vizezett deszkán vagy sütőpapíron nyújtható.

Kisebb darabokból elkészíthetjük a malacka fülét és kunkori farkát, a nagyobbik részt pedig az előre elkészített formába helyezzük! (A forma elkészítéséhez mindenképpen szükségünk lesz gipszre, magát az alakot pedig gyúrhatjuk agyagból, de ha egyszerűbb formával is megelégszünk, a test készülhet egy félbevágott ásványvizes palack segítségével is.)

Az elkészült gipszformát használat előtt megkenjük egy meghámozott krumplival! (Formázásnál legyünk óvatosak, hiszen forró és gyorsan megdermed, ezért gyorsan kell vele dolgozni!)

Ha elkészült a malacka, tojáshabbal tovább díszíthetjük.

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk