Szilveszteri malacka

Szilveszteri malacka
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 35 dkg kristálycukor
  • 17 dkg durvára darált dió
  • díszítéshez:
  • 3 tojásfehérje
  • porcukor
  • 35 dkg kristálycukor
  • 17 dkg durvára darált dió
  • 3 db tojásfehérje
  • porcukor

Elkészítés:

A grillázs elkészítéséhez először a kristálycukrot méz állag eléréséig olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a durvára darált diót. Egy kis kevergetés után vizezett deszkán vagy sütőpapíron nyújtható.

Kisebb darabokból elkészíthetjük a malacka fülét és kunkori farkát, a nagyobbik részt pedig az előre elkészített formába helyezzük! (A forma elkészítéséhez mindenképpen szükségünk lesz gipszre, magát az alakot pedig gyúrhatjuk agyagból, de ha egyszerűbb formával is megelégszünk, a test készülhet egy félbevágott ásványvizes palack segítségével is.)

Az elkészült gipszformát használat előtt megkenjük egy meghámozott krumplival! (Formázásnál legyünk óvatosak, hiszen forró és gyorsan megdermed, ezért gyorsan kell vele dolgozni!)

Ha elkészült a malacka, tojáshabbal tovább díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti