Szilveszteri hússaláta

Szilveszteri hússaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 szelet sült hús (pl. maradék)
  • 4 db főtt tojás
  • 1/2 jégsaláta
  • 3 db csemege uborka
  • 2 db édes alma
  • 1 kisebb gránátalma
  • az öntethez:
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fehér bors
  • csipet só
  • 3 szelet sült hús
  • 4 db főtt tojás
  • 1/2 db jégsaláta
  • 3 db csemege uborka
  • 2 db édes alma
  • 1 db gránátalma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fehér bors
  • csipet

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe. 

Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (pl. a maradék sült húst is felhasználhatjuk.)

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja. 

Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.

A maradék sült hús felhasználására is remek alkalom elkészíteni ezt az egyszerű, ám igen finom salátát.