Szilvazselé torta lisztmentesen

Szilvazselé torta lisztmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 3 db „
  • M”
  • -es tojás
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál eritrit
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 10 dkg eritrit
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a zseléhez:
  • 40 dkg szilva
  • 5 dkg zselatin
  • 1 evőkanál eritrit
  • 4 dl víz
  • a díszítéshez:
  • 3 dl Hulala habalap
  • a tetejére:
  • 5 szem szilva
  • fehér csoki (GM)
  • kakaópor
  • 3 db „M”-es tojás
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál eritrit
  • 4 dl tej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 10 dkg eritrit
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 40 dkg szilva
  • 5 dkg zselatin
  • 1 evőkanál eritrit
  • 4 dl víz
  • 3 dl Hulala habalap
  • 5 szem szilva
  • fehér csoki (GM)
  • kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a tojások sárgáját is, magas fokozaton tovább kevertetjük, majd a legkisebb fokozatra állítjuk a robotgépet, és a kakaóport is hozzáadjuk.

A masszát egy kb. 24-26 cm átmérőjű formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. A tortakarikát levesszük róla, és a piskótát hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a zselét: a szilvát megmossuk, a vízzel, eritrittel, zselatinnal összeturmixoljuk, majd összemelegítjük, de semmiképp se forraljuk fel! A még folyékony zselét az elmosott tortaformába öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a hűtőbe tesszük.

A tejben elkeverjük a pudingport és az eritritet is, majd keményre főzzük a pudingot. A túrót a vajjal és a citrom reszelt héjával robotgépben kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

A tortát a következőképp állítjuk össze: a kakaós piskótára kenjük a túrókrém felét, erre ráhelyezzük a szilvazselét, majd a túrókrém másik felét, végül a felvert Hulalát, ebből egy kevéssel a tortaoldalát is körbe kenjük.

Én a torta tetejét sablon segítségével egy kevés kakaóporral szórjuk meg, illetve vízgőz felett felolvasztott fehér csokiba mártott szilvával díszítjük.

(Télen befőttből is készülhet, ebben az esetben a befőtt levéből mérjük a 4 dl, és cukor vagy eritrit ez esetben nem szükséges hozzá.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!