Szilvás–mákos hideg süti

Szilvás–mákos hideg süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelethez:
  • a szilvakrémhez:
  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg cukor
  • 6 lap zselatin
  • a piskótához:
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál mák
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg cukor
  • 6 lap zselatin
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál mák
  • porcukor

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, a cukorral és 1 dl vízzel lábosba tesszük, összefőzzük. A zselatin lapokat beáztatjuk, ha megpuhultak, kinyomkodjuk, és a szilvával felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, simára turmixoljuk, majd dermedni hagyjuk.

Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A piskótához a tojásokat a cukorral kikeverjük, majd vízfürdő felett habos keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a mákot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire terítjük, és a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.

Frissen tartó fóliával kibélelünk egy hosszúkás, szögletes formát. A kihűlt tésztát három akkora lapra vágjuk, hogy a formába beférjen. Az első lapot a formába nyomkodjuk, szilvapépet kenünk rá. Erre tésztát fektetünk, majd erre is szilvapép kerül, és a tetejére tészta. (Szögletes forma híján őzgerinc formába rétegezzük a süteményt.)

A hűtőben kicsit állni hagyjuk, utána kiborítjuk a formát, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük. Porcukorral megszórjuk.