Szilvásgombóc muffin

Szilvásgombóc muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg szilvalekvár
  • a tetejére:
  • 5-10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • Dr Oetker decor cukor
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg szilvalekvár
  • 5-10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • Dr Oetker decor cukor

Elkészítés:

A muffin sütőbe beletesszük a papírkapszlikat, a sütőt fokra elmelegítjük.

A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel, 12 db dió nagyságú gombócot formázunk. A liszteket összekeverjük a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel, vagy botmixerrel összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

Minden kapszliba egy-egy evőkanálnyi masszát töltünk, majd ráteszünk egy-egy szilvagombócot, végül elosztjuk a tetején a maradék masszát.

Az előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, majd belemártjuk a muffinokat és dekor cukorral megszórjuk. Miután a csoki megdermedt tálalható is.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!