Szilvás-túrós szelet

Szilvás-túrós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • a túrós krémhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 2 csapott evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd váltakozva hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, majd megszórjuk magozott, apró darabokra vágott szilvával. A túrót elkeverjük a tojással és a porcukorral. A szilvás tészta tetejére kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!