Szilvás-túros lepény

Szilvás-túros lepény

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • pici só
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 12 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál tejföl

A krémhez:

  • 35 dkg túró
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 evőkanál citromlé
  • 5 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje

Valamint:

  • 70 dkg szilva
  • baracklekvár

Elkészítés:

A tésztához a liszthez adom a sütőport, a sót, a cukrot és 1 citrom lereszelt héját. A margarint kikeverem a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel, majd a lisztes keveréket óvatosan hozzáadom. A tésztát 30 percre hűtőbe teszem.

Közben kikeverem a krémet: a túrót egy villával áttöröm, kikeverem a tojássárgájával, a citromlével, a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan a túrós krémbe forgatom.

A tésztát vékonyra nyújtom, és beleteszem a tepsibe úgy, hogy az oldalára is felérjen. Megszurkálom egy villával, majd a szilva 2/3-át a tésztára rakom, rákenem a túrós krémet, és rárakom a maradék szilvát. Felmelegített baracklekvárral megkenem. 180 fokon kb. 70 percig sütöm.

Neked ajánljuk