Szilvás-túrós lepény

Szilvás-túrós lepény

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

20 szelethez:

  • 1,5 kg szilva
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg liszt
  • 1 kk. fahéj
  • 3 ek. cukor

Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Átmorzsoljuk a túrót. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A margarint, kis sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Összekeverjük a túróval. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, a lisztet. Tésztává gyúrjuk, a tepsibe rakjuk, hogy kis pereme legyen.

A szilvával kirakjuk a tészta tetejét héjas felükkel lefelé. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a szilvát. Megsütjük, és tepsiben hagyjuk kihűlni. Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk