Szilvás-túrós lepény

Szilvás-túrós lepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A töltelékhez:
  • kb. 80 dkg szilva
  • 1-2 evőkanál rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 80 dkg szilva
  • 1-2 evőkanál rum
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szilvát 3 darabra vágjuk hosszában, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot, és állni hagyjuk.

A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztához keverjük.

A tepsit kikenjük, a tészta felét belesimítjuk. Meghintjük a szilva 2/3 részével, rásimítjuk a tészta másik felét, és a tetejére rakjuk a többi szilvát.

Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.