Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 50 dkg szilva
  • 10 dkg tehéntúró
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 ek. kristálycukor
  • Sütéshez:
  • 5 dkg vaj
  • Tetejére:
  • porcukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 50 dkg szilva
  • 10 dkg tehéntúró
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 ek. kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • porcukor

Szilvás-túrós császármorzsa

Elkészítési idő
3,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Keverd simára a tojássárgákat a tejben, szitáld bele a lisztet, sózd, dolgozd össze, hagy állni 10 percig.

Közben tisztítsd meg a szilvát, törd össze egy villával a túrót, és a citromhéj meg a cukor kíséretébben keverd a tojásos masszához.

A vajat melegítsd meg egy serpenyőben, lassan öntsd rá a tésztát, és hagyd takarékon sülni. Szórd rá a szilvát, szaggasd nagyobb darabokra a tésztát, és egy-egy keverés mellett süsd aranysárgára.

Forrón, porcukorral meghintve tálald.