Szilvás tiramisu

Szilvás tiramisu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 50 dkg szilva
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 4 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál szilvapálinka
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 evőkanál kakaópor

A sziruphoz:

  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, 25kg cukorral felfőzzük, majd leszűrjük. A szilvát félretesszük, a levét sűrűre beforraljuk, majd a szilvát visszatesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kb. 10 percig állni hagyjuk. A sziruphoz az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük 2 dl vízzel, és sziruppá felfőzzük, majd kihűtjük.

A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 1 evőkanál vízzel, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a szilvapálinkával habosra keverjük.

Közben a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, kissé kihűtjük, és a krémhez keverjük a mascarponéval együtt. A tojásfehérjéből, a maradék 10 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez keverjük.

A szilvát kivesszük a levéből, és lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát. A babapiskótákat egyenként, hirtelen megforgatjuk a szirupban és egy sort az aljára rakunk. Erre egy sor lecsepegtetett szilvát teszünk, majd a krém egyharmadát rásimítjuk. Ezt ismételjük még kétszer. A tetejére krémet simítunk. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.

Neked ajánljuk