Szilvás rakott túró

Szilvás rakott túró

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg szilva
  • 1 citrom leve
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, elfelezzük, a magokat eltávolítjuk. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a szilvát, majd pár perc alatt összefőzzük. Levesszük a tűzről, A levét leöntjük és félretesszük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót és a túrót, simára keverjük.

Az étkezési keményítőt a sütőporral összekeverjük, majd a túróhoz adjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük.

A habos túró felét kivajazott, zsemlemorzsával szórt tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a szilvát, és befedjük a maradék túróval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve, a félretett szilvalével lelocsolva tálaljuk.

Neked ajánljuk