Szilvás pite

Szilvás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 23 dkg liszt
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 11 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 75 dkg szilva
  • 3 tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg rétesliszt
  • 13 dkg porcukor

Elkészítés:

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit fél deci vízzel! Formáljunk belőle cipót, csomagoljuk fóliába, majd pihentessük fél órán keresztül!

Mossuk meg a szilvát, szárazzuk le, vágjuk ketté és magozzuk ki!

Vajazzunk ki egy tortaformát, és béleljük ki a tésztával úgy, hogy pereme is legyen! Szurkáljuk meg villával, és szórjuk meg 1 kanál liszttel és cukorral! A szilvákat vágott felületükkel lefele körberakjuk.

Keverjük simára a tojásokat egy tálban, majd adjuk hozzá a maradék cukrot, a tejszínt és a lisztet! Öntsük a szilva tetejére a keveréket, majd süssük meg 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk