Szilvás pisztáciás és citromtorta

Szilvás pisztáciás és citromtorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 185 g vaj
  • 220 g cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 120 g mandula finomra darálva
  • 120 g pisztácia finomra darálva
  • 90 g liszt
  • 1 citrom héja
  • 10-12 db szilva, negyedekre vágva
  • Citrom máz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • a tálaláshoz:
  • 5 dkg apróra vágott pisztácia
  • 10 dkg joghurt
  • 185 g vaj
  • 220 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 120 g mandula finomra darálva
  • 120 g pisztácia finomra darálva
  • 90 g liszt
  • 1 citrom héja
  • 10-12 db szilva, negyedekre vágva
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dkg apróra vágott pisztácia
  • 10 dkg joghurt

Elkészítés:

Egy mixer segítségével a pisztáciát finomra daráljuk.

A vajat a cukorral simára keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a finomra darált mandulát, a pisztáciát, a lisztet, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat is és jól elkeverjük.

A tortaformába belehelyezzük a szilvadarabok felét, majd ráöntjük a masszát és a tetején elosztjuk a maradék gyümölcsöt.
Az előmelegített sütőbe toljuk és 45-50 perc alatt megsütjük (vagy amíg átsül – tűpróba). Ezután picit pihenni hagyjuk.
A citromlevet alaposan elkeverjük a cukorral, majd lelocsoljuk vele a tortánkat. A tetejét apróra vágott pisztáciával díszítjük és görög joghurttal tálaljuk