Szilvás papucs

Szilvás papucs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg szilva
  • 4+2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag friss, kinyújtott leveles tészta (275 g)
  • *

a tetejére:

  • 30 dkg szilva
  • 4+2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag friss, kinyújtott leveles tészta (275 g)
  • *
  • porcukor

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és 4 ek cukorral, a fahéjjal együtt kis lábasban közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük-karamellizáljuk, amíg sűrű, szirupos, darabos gyümölcspürét kapunk. Félretesszük.

A pudingot a tejjel és a maradék 2 evőkanál cukorral megfőzzük a tasakon található leírás szerint.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát kitekerjük, 4 téglalapba vágjuk. A téglalapokat gondolatban három részre osztjuk hosszában. A két szélső részt oldalról bevagdossuk kb. 1,5 cm-ként.

A középső részre először pudingot, majd szilvás tölteléket halmozunk, majd az oldalsó csíkokat felváltva a két oldalról, ráhajtjuk. A sütőben 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk