Szilvás papucs

Szilvás papucs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 darabhoz:

  • 30 dkg szilva
  • 4+2 evőkanál cukor
  • késhegynyi fahéj
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta (275 g)
  • a tetejére porcukor

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, és 4 evőkanál cukorral és a fahéjjal együtt egy lábasban közepes lángon gyakran kevergetve addig főzzük-karamellizáljuk, amíg sűrű, szirupos, darabos gyümölcspürét nem kapunk. Félretesszük.

A pudingot a tejjel és a maradék cukorral a tasakon található leírás szerint megfőzzük.

A leveles tésztát kitekerjük, 4 téglalapba vágjuk. A téglalapokat gondolatban hosszában három részre osztjuk A két szélső részt oldalról bevagdossuk kb. 1,5 cm-enként, a középső részre először pudingot, majd szilvás tölteléket halmozunk, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk