Szilvás papucs

Szilvás papucs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg szilva
  • 4+2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag friss, kinyújtott leveles tészta (275 g)
  • *
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 30 dkg szilva
  • 4+2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag friss, kinyújtott leveles tészta (275 g)
  • porcukor

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és 4 ek cukorral, a fahéjjal együtt kis lábasban közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük-karamellizáljuk, amíg sűrű, szirupos, darabos gyümölcspürét kapunk. Félretesszük.

A pudingot a tejjel és a maradék 2 evőkanál cukorral megfőzzük a tasakon található leírás szerint.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát kitekerjük, 4 téglalapba vágjuk. A téglalapokat gondolatban három részre osztjuk hosszában. A két szélső részt oldalról bevagdossuk kb. 1,5 cm-ként.

A középső részre először pudingot, majd szilvás tölteléket halmozunk, majd az oldalsó csíkokat felváltva a két oldalról, ráhajtjuk. A sütőben 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.




Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti