Szilvás-mogyorós muffin

Szilvás-mogyorós muffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 3/4 csésze (150 g) porcukor
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/3 csésze sótlan földi mogyoró
  • 1/2 csésze tejföl
  • 4 nagy vagy 6 kisebb érett szilva, kimagozva, apróra vágva

A tálaláshoz:

  • porcukor vagy fahéjas porcukor

Elkészítés:

A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 180 fokra előmelegítjük. Egy 12 lyukú muffin formát kapszli papírral kibélelünk.

A mogyorót mixerben zsemlemorzsa állagúra őröljük. A puha vajat és a cukrot elektromos habverővel habos, könnyű krémmé verjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, szép lassan a sütőporos lisztet, a mogyorót és a tejfölt. Végül belekeverjük a szilvát is.

A masszát az előkészített formákba töltjük (a kétharmadukig), és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba). 5 percig még a formában hagyjuk, majd a mélyedésekből kivéve áttesszük egy sütőrácsra, hogy ki tudjanak hűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Neked ajánljuk