Elkészítés:
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre verjük. Beleforgatjuk az almát (aminek a levét kicsit kinyomkodjuk), majd óvatosan a liszt, mák, citromhéj keverékét.
A formát sütőpapírral kibéleljük. A masszát három felé osztjuk, és külön-külön megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Nem kell sokáig sütni. (Legjobban úgy tudjuk 3 egyenlő részre osztani, ha az edényt amibe összekeverjük lemérjük üresen, majd levonjuk a súlyból. Nekem egy lap 250 g volt.)
A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt keményre verjük. A mascarponét kézzel lazán kicsit kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajat és a tejszínt.
Összeállítás: Első lap lekenve szilvalekvárral, majd krém-lap-lekvár-krém-lap-lekvár-krém következik.
Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tetejére a szilvát. (Ez most fagyasztott nagy szemű szilvából készült.) Feltesszük pár percig főzni, a héja lejött azt kikellet venni. A viszonylag egészben megmaradt szilvát kivesszük egy tányérra hűlni. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a többi szilvához. Az egész szilvákat a torta tetejére tesszük, majd rá kanalazzuk a többi szilvát.
Jó, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Közepesen költséges ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Torta receptek
,
Gyümölcsös ételek
,
Szilvás ételek
,
Sütemények