Szilvás madeira szelet

Szilvás madeira szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • kb. 12 szelethez
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 2 dl édes vörösbor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj + tepsihez
  • 2 tojás + 1 tojássárgája
  • 15 dkg barna cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 6 lap zselatin
  • 20 dkg marcipán
  • 2 dl tej
  • 30 dkg szilva
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk és 1 órára 1 dl desszertborba áztatjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük, a vajat kis kockákra vágjuk, majd a kettőt együtt nagyobb lábasban kis lángon, gyakran kevergetve megolvasztjuk.

Közben a 2 tojást 10 dkg barna cukorral és csipet sóval kézi mixerrel addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokoládés vajas keveréket levesszük a tűzről és rögtön a tojásos masszához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, jól elkeverjük, majd beledobjuk az áztatott aszaltszilva-darabokat is.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 28 x 18 cm-es tepsit, a tésztát elsimítjuk benne, a sütőben 40 percig sütjük. Amint kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percig, míg jól megduzzadnak. A marcipánt kisebb darabokra szeleteljük, a tejet felforraljuk, majd a marcipánt kevergetve felolvasztjuk benne. Belekeverjük a zselatinlapokat, majd ezt is hűlni hagyjuk.

Neked ajánljuk