Szilvás linzerkosárkák

Szilvás linzerkosárkák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

24 db-hoz:

  • 500 g liszt
  • 250 g puha vaj
  • 1 kis doboz (175 g) 12%-os tejföl
  • egy csipet só

a töltelékhez:

  • 24 db szilva)
  • kristálycukor és fahéj keveréke (pl. 3 evőkanál kristálycukor + 1 kávéskanál fahéj

a kenéshez:

  • + 1 tojássárgája

a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk. (Előfordulhat, hogy még kell hozzá egy kicsi tejföl, hogy összeálljon.)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, amíg eléri a hőfokot, addig a tészta pihenjen a hűtőben.

Közben felezzük és kimagozzuk a 24 szilvát.

A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik cipót kinyújtjuk, és kb. 8,5-9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kosarakat.

A muffinformákat kivajazzuk, majd mindegyikbe tegyünk egy tésztakört, erre helyezzük a 2 db fél szilvát lefordítva, egy kiskanál fahéjas cukrot szórunk rá, majd a maradék tésztából derelyeszaggatóval csíkokat vágunk és kettesével keresztbe berácsozzuk a szilvás kosarakat. (Ha két muffin sütő formánk van, gyorsabban haladunk, de egy formával is megoldható.)

A tésztarácsokat lekenjük a felvert tojássárgájával és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt (pirosodásig) megsütjük. A végén megszórjuk porcukorral.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk